De Snoeken in Ierland
De Snoek is wereldwijd gekend, een soort van de familie Esocidae, is geweest rond op de Aarde minstens 80 miljoen jaar. Tot vrij laat op tijd Esox evolueerde lucius en spreidde over de hogere breedten van de noordelijke hemisfeer uit aan Noord-Amerika door middel van de Bering het landbrug van de Straat. Dit was onder de oceaan geweest aangezien het afdrijven apart van de continenten rond 60-70 miljoen jaar geleden begon, maar de ijstijd van het Pleistocene tijdvak veroorzaakte het verminderen van overzeese niveaus die de landbrug mogelijk maken opnieuw. Terug in 1980 werd een versteend skelet van Esox ontdekt in Canada, wie gedateerd van minstens 62 miljoen jaar geleden.
De introductie van de Snoeken in Ierland werd verondersteld om door de monniken rond de veertiende eeuw geweest te zijn. De snoekeneetlust is de inspiratie voor velen een oud vrouwenverhaal, de hele geschiedenis door geweest, zijn de meesten van man's transacties met Esox overheerst door mythe, superstition en zijn resulterende vrees. De snoek wordt afgeschilderd als ongedierte aan sommige visserij, en zo legende van de waterwolf, de begonnen met vijvertyran, enz.. Man's kennis van de natuurlijke wereld die over tijd en bijna de elk van mythen, en helft-truths wordt uitgebreid is gelegd aan rust door wetenschappelijk onderzoek. Zelfs met al gewogen bewijs beveelt de snoek nog disrespect & vervolging. Vele mensen verkiezen nog de fairy verhalen te geloven die door oude verhalen van generatie aan generatie worden doorgegeven. De verhalen gaan aan fester van de snoeken verder die honden, eenden en swans verslinden, terwijl er wat waarheid is dat de snoeken bij gelegenheid doen neem eendjes, ratten en de veldmuizen, zouden het moeten worden beklemtoond dat deze omhoog minder dan 1% van hun totale voedselopname maken.
 
De snoek is één van het meest wijdverspreid van Ierse vissen en de snoek die is zo oud zoals Ierse hengelsport vist. De snoeken zijn roofdieren, maar een grote snoek is misschien het grootste roofdier dat nog in de wildernis in deze eilanden leeft. Zijn fysiek maakt omhoog - het vlotte geëmailleerde lichaam, het grote hoofd - heeft een schoonheid die niemand scherper dan de snoekenvisser waardeert.
Veel van de verhalen van grote Ierse snoeken zijn gegrond en de veel grotere vissen zwemmen in Ierse wateren dan op staaf en lijn zijn gevangen. Soms worden zij gezien - door een visser tijdens een kort contact, of terwijl het nemen wildfowl uit de oppervlakte, of misschien in shallows van lough in de lente wanneer de grote wijfjes kuit schieten. Dergelijke incidenten beginnen legenden, en de verhalen van grote snoeken worden vaak geassocieerd met zeer grote wateren zoals Lough Ree of Lough Derg. Zo wanneer de visser op wilde lough of op de banken van een brede rivier op zee is heeft het idee van een grote snoek een speciale macht, omdat het is hier dat een dergelijke snoek snel kan groeien en unseen tot de dag blijven het het aas neemt.

Men zegt dat de snoeken op verwaarlozing bloeien, en in Ierse wateren hebben zij elke kans. Ierland is nog een pastoraal land van landbouwgrond en turfmoeras met een zeer lage bevolking door Europese normen. Het land wordt afgevoerd door een netwerk van rivieren (er zijn 7.000 mijlen riverbank voor de snoekenvisser) en er zijn honderden loughs die in grootte van een paar acres aan duizenden acres variëren. Vele loughs, bijvoorbeeld grotere loughs op het systeem Shannon, zoals Lough Allen, hebben hun wilde kwaliteiten bewaard. Zij kunnen moeilijk zijn om van de bank wegens marginaal riet naderbij te komen groeiend in diep water, of omdat de kusten rotsachtig of moerassig kunnen zijn. En zelfs van een boot, zou één visser niet elk van enkel één van grotere loughs van Ierland in een leven kunnen vissen. Zo hebben de snoeken kunnen bloeien en vele vissen zullen zelfs het aas van een visser niet gezien hebben.

Deze kwaliteit van habitat is één van de attributen van Ierse snoeken visserij, en wegens het kunnen de snoeken visser in Ierland een uitstekende algemene norm van hengelsport verwachten. Maar de snoekenvissers hopen voor meer dan dit. Hebben de wilde windswept wateren van Ierland snoeken van legendarische grootte geproduceerd, verscheidene van hen die 50lbs overschrijden. Het is de kans om een zeer grote snoek, in een rivier of lough te ontmoeten weinig veranderd van de tijd toen zijn voorvaderen eerst zwommen, die werkelijk de verbeelding van de snoekenvisser in Ierland in brand steekt.
 
Onderzoek en gelezen over enkele grootste Snoeken in de hier gevangen wereld naar onze meren tot 70lbs ! !
  Onze cliëntenervaringen – rechtstreeks van hen. Zij zullen u precies vertellen wat u zou moeten verwachten. Groot Materiaal, Grote Aanpassing, Grote Gastvrijheid – en de Grote Visserij van Snoeken
         
     go to http://www.iws.ie/html/  
     
         
   
reservation now